Thursday, December 31, 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤ. ΤΣΙΠΗΡΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤ. ΤΣΙΠΗΡΑ
Ολοι εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον Κώστα Στεφ. Τσίπηρα, για την αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση που δέχθηκε, μέσω του διαδικτύου, μέσω του blogspot που διατηρεί : tsipiraskostas.blogspot.com, από κάποιον παντελώς άγνωστο του , κατά δήλωση του αρχιτέκτονα από την Λευκάδα, επειδή τόλμησε να κριτικάρει τον διορισμό σαν νέας περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, μίας κυρίας από την Λάρισα, που έχει καταδικαστεί για ένα αυθαίρετο κτίριο ξενοδοχείου, που διατηρεί, και που στην προεκλογική της εκστρατεία, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, εκτός από την κάρτα της , μοίραζε και το διαφημιστικό φυλλάδιο του άθλιας αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου της !
Ο εν λόγω υβριστής και συκοφάντης , αναφέρει επί λέξει:
<<Μεγαλύτερο σούργελο είναι να δουλεύεις τον κόσμο προσποιούμενος τον ειδικό σε επιστημονικά θέματα για τα οποία δεν έχεις εκπαιδευτεί και ελεγθεί επίσημα ΠΟΤΕ, να πραγματοποιείς κτήρια-τέρατα, άκομψα και πολιτικομηχανηκίστικα, και παράλληλα να εφευρίσκεις κάθε τόσο νέους τίτλους για την φανταστική επιστημονική σου ειδικότητα την οποία να απουλάς στον κοσμάκι μέσω light περιοδικών και συναφών εκφηλώσεων και όντας σε πλήρη αποκλεισμό από την επιστημονική κοινότητα. Άντε σε μια χώρα που επιτρέπει τα παραπάνω να βρεις εσύ τους Άριστους.>>
Δηλώνουμε ότι:
1ον.ο Κ.ΣΤ. ΤΣΙΠΗΡΑΣ δεν έχει ποτέ <<δουλέψει >> κανέναν, είναι ένας από τους σημαντικότερους μηχανικούς στον χώρο της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, με 30 χρόνια εμπειρία, και με εκατοντάδες υλοποιήσεις κτιρίων ,δεν προσποιείται τον ειδικό, είναι ειδικός, και μάλιστα έχει εκπαιδεύσει αφιλοκερδώς και μυήσει δεκάδες νέους μηχανικούς στην ολιστική αρχιτεκτονική, και στην οικολογική δόμηση, στα πλαίσια της δουλειάς του, αλλά και του Συλλόγου Ολιστικής Αρχιτεκτονικής- Σ.ΟΛ.ΑΡ. , του οποίου αποτελεί τον ιδρυτή.
2ον. Έχοντας μελετήσει και κατασκευάσει 250 κτίρια που εξοικονομούν αποδεδειγμένα ενέργεια, και μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη για το κλίμα , και την επιβίωση του πλανήτη μας, κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον υλικά, πολλά από τα οποία έχουν βραβευθεί διεθνώς, αποτελεί υψίστη προσβολή και ύβρη για αυτόν και τους συνεργάτες του, το ότι, δήθεν, κατασκευάζει << κτίρια τέρατα >>, αλλά και δυσφήμιση της δουλειάς του, η οποία μάλιστα γίνεται δημόσια, στο διαδίκτυο, σε έναν ιστότοπο, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.
3ον.ο Κ.ΣΤ. ΤΣΙΠΗΡΑΣ δεν έχει εφεύρει ποτέ του τίτλους , ούτε φυσικά έχει καμία φανταστική επιστημονική ιδιότητα, όπως με τρόπο υβριστικό και συκοφαντικό αναφέρει ο επωνυμοκτόνος λιβελλογράφος. Είναι κάτοχος 2 πτυχίων του Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, και διδακτορικό , μέλος του Τ.Ε.Ε., επιστημονικών συλλόγων, κλπ., και φυσικά δεν έχει <<πουλήσει ποτέ καμία ψευδή επιστημονική ιδιότητα>> , ούτε δήθεν σε <>, ούτε πουθενά αλλού, αφού είναι γνωστό ότι είναι ενεργός πολίτης με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση, συγγραφέας 17 βιβλίων, το σύνολο των οποίων έχει εκδοθεί σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό, και είναι από τους ανθρώπους που καταγγέλουν την κοινωνία της κατανάλωσης και του ψευδό- light style που καταστρέφουν τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου μας.
4ον. Δεν είναι επίσης <<αποκλεισμένος από καμία επιστημονική κοινότητα>>, έχει συμμετάσχει, όχι απλά σαν σύνεδρος, αλλά σαν ομιλητής, σε δεκάδες συνέδρια των πιο έγκυρων διεθνών πανεπιστημίων και οργανισμών, έχει διδάξει σε ξένα ιδρύματα, το δε επιστημονικό του έργο , στο οποίο περιλαμβάνονται δεκάδες δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, εξειδικευμένες χωροταξικές μελέτες για την αξιοβίωτη ανάπτυξη των ορεινών, κυρίως, περιοχών, σεμινάρια, πλούσια αρθρογραφία, κλπ., τον κατατάσσουν σαν έναν από τους πιο καταξιωμένους έλληνες μηχανικούς.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το μέγεθος της ύβρεως και της συκοφαντίας που έχει δεχθεί, με αντικειμενικό σκοπό να τρωθεί η δημόσια εικόνα του, να αμφισβητηθεί η προσφορά του, η επαγγελματική και επιστημονική του υπόσταση, και σε τελευταία ανάλυση να γελοιοποιηθεί στην κοινή γνώμη, και να φιμωθεί η ελεύθερη , ριζοσπαστική, ανεξάρτητη και δυναμική φωνή του , στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας, όπου , δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου, μία κυρία με ανύπαρκτη επιστημονική κατάρτιση, και με αποδεδειγμένες οικοδομικές παρανομίες επελέγη να διοικήσει την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, από όπου κατάγεται και ο λιβελλογράφος, ο οποίος , κύριος είδε ,τι προσδοκά, από την πρωτοφανή του επίθεση σε έναν άνθρωπο, που δεν γνωρίζει εξ όψεως, και τον οποίο προσβάλει , συκοφαντεί και υβρίζει με απαράδεκτο τρόπο, συντασσόμενος με όλους αυτούς που κατά καιρούς αισθάνονται ότι θίγονται , τα ταπεινά και άνομα συμφέροντα τους από την δράση του Κώστα, που επί 10 χρόνια δεν εφαρμόζουν ούτε κάν την κοινοτική νομοθεσία για την ενεργειακή πιστοποίηση των κτιρίων, με αποτέλεσμα να έχει καταδικασθεί η Ελλάδα από το ευρωπαικό Δικαστήριο.
Και ποιος φταίει , για όλα αυτά; Ο Κ. Στ. Τσίπηρας κατά τον υβριστή και συκοφάντη του ,ή,…
Μήπως κάποιοι διεφθαρμένοι υπάλληλοι;
Μήπως αυτοί που δεν σέβονται τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, που καταστρέφουν την φύση και το περιβάλλον, το κλίμα του ίδιου του πλανήτη μας;
Μήπως αυτοί, και αυτές , που αποδεδειγμένα παρανομούν, και συγχρόνως διοικούν αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο, μέσω των μηχανισμών που διατηρούν, και στους οποίους περιλαμβάνεται και η χρησιμοποίηση ανώνυμων και επώνυμων υβριστών και συκοφαντών, για να περιθωριοποιηθεί κάθε έντιμη φωνή;;;
Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2009
Οι υπογράφοντες
Ακολουθούν, 20 υπογραφές διπλωματούχων μηχανικών, όλων των ειδικοτήτων, και από όλη την Ελλάδα.
20 υπογραφές ιδιοκτητών βιοκλιματικών κτιρίων, που έχουν μελετηθεί από τον Κ.ΣΤ. ΤΣΙΠΗΡΑ και τους συνεργάτες του.
20 υπογραφές μαστόρων , επίσης , από όλη την Ελλάδα.
20 υπογραφές ενεργών πολιτών,(όλα τα ονόματα θα κατατεθούν επίσημα σε κάθε δικαιοπραξία που θα ακολουθήσει για την αποκατάσταση της αλήθειας)
Προσθέστε αν θέλετε και την δική σας υπογραφή

8 comments:

Aristophanes of Aegina said...

KOSTH , PANTA MAZI SOY ,
BALE KAI TO DIKO MOY ONOMA MAZI ME TA ALLA.
GRIGORIS MALTEZOS

ps:KALH KAI OIKO-LOGIKH XRONIA TO 2010 meta XRISTON.

chrysa said...

Παρακολουθώ τη δουλειά σας πολύ καιρό! Να συνεχίζεται πάντα έτσι.
Σιδηροπούλου Χρύσα
Αρχιτέκτων Μηχανικός

irini said...

Όσο εναντιώνονται "παράγοντες" με αυτά που λέμε και υποστηρίζουμε, για μένα σημαίνει οτι ακόμα κάνουμε καλά (ή έστω καλύτερα απο κάποιους άλλους) την δουλειά μας (το καθήκον μας)!Εαν δεν υπάρχουν αντιδράσεις απο το ελληνικό σύστημα τότε ή κανείς δεν μας ακούει ή αυτά που λέμε είναι το σύστημα.
Φυσικά και θέλω να μπει το όνομα μου στην λίστα.

Καλή δύναμη για το 2010.

Ειρήνη Νταβλούρου
Ενεργειακός Μηχανικός Τ.Ε., MSc - Εκπαιδευτικός

RealArchitects said...

Μαζί σας και εγώ που παρουσάζομαι σας υβριστής ενώ δήλωσα ξεκάθαρα και δημόσια ότι δεν αναφερόμουν στον κο Τσίπηρα αλλά στο σύστημα το οποίο επιτέπει να είσαι ότι δηλώνεις.
Κ. Γράψας
αρχ. μηχ.

tsipiraskostas said...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΤΟΥ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΩΝΗ.
ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ <>, ΔΕΝ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ.
ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑ.
ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙ.
ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΥ, ΚΛΠ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ,...

RealArchitects said...

δε νομίζω ότι είναι σωστό να με χρησιμοποιείς, εκτός αν πιστεύεις ότι εκπροσωπώ το σύστημα ή ότι είμαι κανένας μεγαλομηχανικός, πάντως για ότι θέλεις (δουλειά, πτυχία, απόψεις) είμαι στη διάθεσή σου. Για το σχόλιο ότι σε βρίζω δεν το αποδέχομαι, δε σε γνωρίζω και δεν έχω και λόγο. Ειδικά από τη στιγμή που έχω δύο βιβλία σου στη βιβλιοθήκη μου και τα έχω συμβουλευτεί για τη δουλειά μου.
Η ζωή πάντως είναι μικρή και καλό είναι να τη 'σπρωχνουμε' σε σωστές κατευθύνσεις. Πάντως από αυτά που έχω ακούσει από κοινό μας γνωστό θα ήθελα να σε γνωρίσω. Ψάξε για εμένα, θα δεις ότι δεν είμαι αυτό που νομίζεις.

RealArchitects said...

απλά επαναλαμβάνω ότι δεν είχα πρόθεση να σε θίξω, δεν σκεφτόμουνα εσένα όταν έγραφα το σχόλιό μου αλλά ούτε θεωρώ σωστό να γίνω μέρος μιας ανούσιας έντασης ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε, ένταση η οποία απλά θα κάνει δικηγορους ('μας') να χαίρονται, με μια ανούσια 'διαμάχη' που πιθανότατα θα κατευθυνθεί σε ακραίες καταστάσεις εκατέρωθεν, και ενώ δεν υπάρχει στην ουσία διένεξη, πρόβλημα, διαφωνία ή κάτι για μοίρασμα, θα ασχολούμαστε με όλα αυτά αντί για άλλα πιό δημιουργικά πράγματα και μάλιστα χωρίς στην ουσία να υπάρχει λόγος αληθινός. Αυτό είναι για εμενα η ουσία και δεν πιστεύω να διαφωνείς.

Τέλος πάντων, θα ήθελα να σεβαστώ τα βιβλία σου που έχω ανοίξει και να καταλάβεις ότι αυτό που έγραψα δεν ήταν για εσένα, μια αγανάκτηση ήταν που πάτησα σε αυτό που έγραψες για να εκφράσω και που με χαλάει όταν τη σκέφτομαι.

RealArchitects said...

..πάνω απ'όλα όμως με ενοχλεί αφάνταστα ότι δεν δέχεσαι το γεγονός ότι παρόλο που το έγραψα άτσαλα ομολογουμένως -στο δεύτερο πρόσωπο (παρόλο που στο τέλος λέω καθαρά 'που να βρεις αυτό που εσύ ζητάς σε μια τέτοια χώρα') επιμένεις να επιλέγεις να βλέπεις αυτό που καθαρά σου δηλώνω ότι δεν ισχύει, να προσπαθείς να με πείσεις δηλαδή ότι δεν ξέρω τι ήθελα εγώ να πω. Ε αυτό πίστεψέ με είναι το ενοχλητικότερο ειδικά όταν γίνεται από έναν άνθρωπο που επαναλαμβάνω χρησιμοποιώ τα βιβλία του για να κάνω τη δουλειά μου. Σταματάω εδώ. Ελπίζω να μην αναγκαστούμε να 'σκοτωθούμε' για πλάκα, αντί να επικοινωνούμε σαν άνθρωποι...ειλικρινά δε το θεωρώ τιμητικό.