Sunday, December 27, 2009

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Μετά τον Μάη του 68’, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δημιουργήθηκαν κάποια μικρά και αυτόνομα οικολογικά κινήματα, από πολίτες που έβλεπαν την καταστροφή των οικοσυστημάτων. Κάποια στιγμή αυτά τα κινήματα ξεκίνησαν, ειδικά στη Γερμανία και τη Γαλλία, να αποκτούν χιλιάδες οπαδούς.

Τότε οι αρχηγοί της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», βλέποντας την δυναμική και το μέλλον αυτών των κινημάτων, θεώρησαν αναγκαίο να τα ποδηγετήσουν και να τα ελέγξουν. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για το θέμα τις δεκαετίες του 80 και 90’(στην «Le Monde» κτλ). Όλα τα νεοταξικά «tank thinks» της Ευρώπης και της Αμερικής πρότειναν έλεγχο του οικολογικού κινήματος.

Να θυμήσουμε την ρήση του Λένιν "The best way to control the opposition is to lead it." – Lenin
Μτφ:«Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την αντιπολίτευση είναι να την οδηγείς»


Αυτό πρότειναν λοιπόν στους ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης.

Ετσι βλέπουμε τα γνωστά ιδρύματα Ροκφέλερ και Σόρος να προσεγγίζουν τα οικολογικά κινήματα και να τους προτείνουν χρηματοδότηση χωρίς κανένα αντάλλαγμα και περιορισμό. Αυτό κράτησε περίπου μια δεκαετία. Δημιουργήθηκαν καινούργιες οικολογικές οργανώσεις όπως η «Grennpeace», με μη εκλεγόμενο συμβούλιο – αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό.

Οι πρώτοι Οικολόγοι καθαροί ιδεαλιστές, δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με την χρηματοδότηση τους απο κεντρικούς τραπεζίτες. Οι περισσότεροι αποσύρθηκαν διαμαρτυρόμενοι.Ενας, άλλοτε , εκ των ηγετών της GREEN PEACE ,( ο εφοπλιστής Βερνίκος διοικεί πάντα, το ελληνικό της τμήμα, με μερικούς άλλους επιφανείς,...) έφτιαξε αηδιασμένος την οργάνωση seasheppard οργανώνοντας οικο-σαμποτάζ.Πολλά ιδρυτικά μέλη της επίσης μη-δημοκρατικά λειτουργούσας W.W.F., τα μέλη της οποίας, δεν εκλέγουν,ούτε την διοίκηση της !!!, ούτε επιλέγουν την πολιτική της !!!, κατήγγειλαν δημόσια την στάση της οργάνωσης αυτής,δηλώνοντας ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της φύσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο αλήστου μνήμης και θλιβερός Ευθυμιόπουλος της <>-<>, έγινε υφυπουργός, και ο επίσης απαράδεκτος Κουβέλης , της w.w.f., αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, με την ίδια λογική , με την οποία κάποιοι τους διόριζαν στην διεύθυνση των μη-δημοκρατικών οργανώσεων τους !!!

Στη θέση των ανιδιοτελών και ιδεαλιστών, οικολόγων , σε παγκόσμιο επίπεδο, μπήκαν κατευθυνόμενοι – γιάπης, στελέχη πολυεθνικών με γνώσεις στο μάνατζμεντ και με προφίλ φανατικού οικολόγου, για να μην μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει. Γόνοι της μεγάλης τραπεζικής οικογένειας των Ροκφέλερ έγιναν διοικητικά στελέχη οικολογικών οργανώσεων. Δείτε την περίπτωση του Κον Μπεντίτ, βασικό στέλεχος του Μάη του 68, και με διασυνδέσεις με τους τραπεζίτες. Ηταν πάντα βασικό στέλεχος των Πρασίνων της Γερμανίας και σήμερα είναι ο ηγέτης των «Πρασίνων» της Γαλλίας.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται πάνω από 500 οι νεοταξικές οργανώσεις – «think tanks» που έχουν σχέση με τα Κλάμπ των Τραπεζιτών, χρηματοδοτούν τα «Πράσινα» κινήματα, χρηματοδοτούν συνέδρια, βιβλία, ιστοσελίδες και ότι άλλο φανταστείτε.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι ότι εμφανίζεται σαν παγκόσμιος ηγέτης όλων των οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων ο γόνος της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών, ο Ντέϊβιντ Ροκφέλερ(οργάνωσε και το τεράστιο φεστιβάλ «Live Earth» για την υπερθερμανση του πλανήτη και έχει γράψει και το ομότιτλο βιβλίο). Ακολούθησε ο Αλ Γκόρ, ο Φίσερ(που τάχθηκε ανοικτά υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ-μήπως κανένας θυμάται ποιός έλληνας ήταν αυτός που προωθούσε για ηγέτη του ελληνικού οικολογικού κινήματος, ον εν λόγω κύριος, και με τον οποίον φωτογραφιζόταν συνεχώς, παρέχοντας του, κάλυψη, εξουσία, και πόρους;, και παρεμβαίνοντας ανοικτά στα εσωτερικά ενός ξένου κόμματος;;-μήπως ήταν ο κύριος Χρυσόγελος ;;) και εκατοντάδες άλλοι Υπουργοί και Πρωθυπουργοί σε όλη τη Γή.

Το επόμενο βήμα αυτής της καπήλευσης ήταν το πώς θα εκμεταλλευτούν εμπορικά τις ιδέες των οικολόγων. Τους πρότειναν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των ανεμογεννητριών και διάφορων άλλων εφευρέσεων.

Επειδή είχαν τις προσβάσεις φρόντισαν να επιδοτηθούν από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία κτλ. Και θα πείτε κακό ήταν αυτό; Αν δεν γνωρίζεις το πράγμα σε βάθος θα απαντήσεις ότι ήταν καλό.

Δυστυχώς όμως επέλεξαν να προωθήσουν μόνο τις ιδέες των δήθεν <<οικολόγων>> που δεν έβλαπταν το οικονομικό κατεστημένο.

Παράδειγμα: κατασκευάζουν γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος από τα κύματα,που είναι πανάκριβες και για αυτό τις κατασκευάζουν μόνο πολυεθνικές. Όταν κάποιος εφευρέτης – οικολόγος, φτιάξει μια τέτοια γεννήτρια με απλά μέσα, τότε αυτή δεν χρηματοδοτείται. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς τους εφευρέτες έχασαν την ζωή τους όπως ο Stefan Nystrom (http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_923.html).

Άλλο παράδειγμα είναι το αυτοκίνητο που καίει νερό. Η εφεύρεση αυτή δημοσιεύτηκε πριν από 15 χρόνια περίπου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», εξαγοράστηκε από μεγάλη πολυεθνική, δήθεν για να προωθηθεί αλλά στο τέλος θάφτηκε. Το αυτοκίνητο αυτό μπορείτε να το δείτε στο «Youtube». Κυκλοφορεί σαν πειραματικό αυτοκίνητο στην Ιαπωνία, οι μεγάλες όμως αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ενδιαφέρονται.

Μας επιτρέπουν λοιπόν να διαλέξουμε «Mercedes», «Peugot» ή «Fiat» δεν μας επιτρέπουν όμως αυτοκίνητο που να καίει νερό. Σου επιτρέπουν να καίει πετρέλαιο ή υδρογόνο ή υγραέριο ή με μπαταρία. Είναι δεκάδες οι εφευρέτες που έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί γνωστοποίησαν στα ΜΜΕ ότι το αυτοκίνητό τους κινείται με σκέτο νερό(γνωρίζουμε τις αντιρρήσεις κάποιων φυσικών ότι η καύση του νερού αντίκειται στους φυσικούς νόμους. Όποιος έχει αντίρρηση δεν έχει παρα να απευθυνθεί στους μηχανικούς της «Mercedes» που εξέτασαν το αυτοκίνητο – νερού – που προαναφέραμε. Βλέπετε λοιπόν ότι μας επιτρέπουν την «Πράσινη Ανάπτυξη» αρκεί να αγοράζουμε τα καύσιμα και τα οχήματα από «Αυτούς». Κάθε χρόνο γίνονται σε διάφορα μέρη της Γης παγκόσμια συνέδρια-εκθέσεις εκδοτών, όπως αυτή της Φρανκφούρτης.

Σε μια από αυτές τις εκθέσεις εμφανίσθηκε το βιβλίο του κ. Ρίφκιν – μεγαλοστέλεχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων με διασυνδέσεις με το τραπεζικό κατεστημένο . Υπέγραψε κυριολεκτικά εκατοντάδες συμβόλαια για μεταφράσεις του βιβλίου του σχεδόν σε όλες τις χώρες της Γης.

Τι έλεγε το βιβλίο του; Να προωθήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο την «Πράσινη Ανάπτυξη». Μιλάει για «οικονομία του Υδρογόνου», δηλαδή τα αυτοκίνητά μας να τροφοδοτούνται από πρατήρια που θα πουλάνε αντι για πετρέλαιο υδρογόνο.

Δεν λέει λέξη για τα αυτοκίνητα νερού. Αυτό είναι το μέλλον της ανθρωπότητας σύμφωνα με τον κ. Ρίφκιν. Ακόμη 50 χρόνια εξαρτημένοι από τις ίδιες πολυεθνικές.
Αρκετά χρόνια σχεδόν πριν αυτή η λέξη ακουστεί από το στόμα του Γιώργου Παπανδρέου, του Αλ Γκόρ, του Ομπάμα.

Έδωσε εκατοντάδες συνεντεύξεις, εκατοντάδες βιβλιοκριτικές γράφτηκαν για τα βιβλία του κ. Ρίφκιν. Τα βιβλία του είναι γεμάτα με ωραίες λέξεις, επίθετα, με σεβασμό στο περιβάλλον, ανθρωποκεντρισμοί και όλες αυτές τις μπαρούφες. Την σύνδεση δηλαδή οικολογικού κινήματος με την πολιτική και την οικονομία.

Μετά από αυτή την τεράστια προβολή, οι αστοιχείωτοι των κομμάτων, που δεν διέθεσαν στη ζωή τους ούτε μια ώρα για να διαβάσουν μια διατριβή για την Οικολογία, άρχισαν σαν τα «βατράχια μετά τη βροχή» να κρωάζουν όλοι μαζί «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Για όσους ασχολούμαστε με την οικολογία, μας έκανε κατάπληξη το πώς αυτός ο όρος ακούγεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Γής.

Όπως βλέπετε λοιπόν η ιδέα δεν ήταν του Γιώργου Παπανδρέου. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι αυτοί οι Νεοταξικοί που προωθούν την Πράσινη Ανάπτυξη έχουν οργανώσει δεκάδες συνέδρια στη χώρα μας, στα οποία παρευρίσκονται τα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, όπως και παράγοντες των Υπουργείων και τους δίνεται συστηματική καθοδήγηση.

Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους «παλαίμαχους» , και γνήσιους αγωνιστές της οικολογίας, οι οποίοι βλέποντας ότι έχουν χάσει το παιχνίδι, άλλοι έχουν αποσυρθεί, άλλοι έχουν αδρανοποιηθεί,και τέλος κάποιοι άλλοι αφού τους γελοιοποίησαν κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι, όπως ο απαράδεκτος Γκαιτατζής της υποτιθέμενης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, (που γράφει επιλεκτικά για συγκεκριμένους ανθρώπους και οργανώσεις,...), κατέντησαν να περιθωριοποιηθούν. Αυτοί που κατέχουν το χρήμα καπηλευτήκαν την οικολογία και φυσικά δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον. Για αυτό και βλέπετε σε όλες τις χώρες της Γης το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης να επικρατεί, είτε οι χώρες είναι Σοσιαλιστικές ή δήθεν Κομμουνιστικές ,είτε όχι.

Άλλωστε όλα τα κόμματα από την συμβιβασμένη και ρεφορμιστική αριστερά μέχρι τη δήθεν φιλελεύθερη , και ουσιαστικά χαζο-χαρούμενη,δεξιά, πρακτικά συμβιβάζονται και εφαρμόζουν πολιτικές της ελεύθερης οικονομίας.
Δείτε στο διαδίκτυο και τον κ. Ομπάμα να μιλάει για «Πράσινη Ανάπτυξη».

Μας έπιασαν , καισας έπιασαν , για μια ακόμη φορά κορόϊδα. Ποιοι τους βοήθησαν όμως; Δυστυχώς αυτοί που τους βοήθησαν δεν θα παραδεχθούν την άγνοιά τους,ούτε τον κατευθυνόμενο ρόλο τους, ούτε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, είτε λέγονταιΕυθυμιόπουλοι, Κουβέληδες, Χρυσόγελοι,ή, Γκαιτατζήδες . Εμείς οι ενεργοί πολίτες, είμαστε κυριολεκτικά εξοργισμένοι με όλους αυτούς τους κυρίους που με ελαφρά την καρδία γίνονται φερέφωνα πουλημένων πολιτικών και σκοτεινών κέντρων, οι οποίοι έχουν περιορισμένες γνώσεις και δεν δέχονται να μελετήσουν παρα μόνο ότι τους προωθείται απο τους μέντορες και χρηματοδότες τους, και δεν αναλαμβάνουν ποτε την ευθύνη των πολιτικών επιλογών τους.

Διερωτιόμαστε, αν τους έλεγε ο αρχηγός τους για «Κίτρινη Ανάπτυξη», αυτοί , αν θα βγαίνανε έξω και θα φωνάζανε «Κίτρινη Ανάπτυξη». Αν τους φώναζε «Μπλέ Ανάπτυξη», Μπλέ, άν θα φωνάζανε.
Εύχομαι , κάποτε, οι νέοι άνθρωποι, και οι ενεργοί πολίτες σε αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο που γέννησε την φιλοσοφία , και τον πολιτισμό,και που τον οδηγήσανε στην πνευματική και ηθική παρακμή, να «ξυπνήσουν» και να γκρεμίσουν, συν τοις άλλοις, όλα αυτά τα αίσχη, που εμφανίζονται δήθεν σαν οικολογικά, και μαζί με τους πολίτες όλου του κόσμου, να αγωνισθούν για τα πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα, και για την σωτηρία του πλανήτη μας, και του περιβάλλοντος του, που κινδυνεύει, όχι γιατί το λένε όσοι σκοπεύουν και απο αυτό , να αποκομίσουν κέρδη και ωφέλη, αλλά γιατί πραγματικά η ζωή πάνω σε αυτόν έχει καταστεί μία κόλαση απο το μεγαλύτερο και αγριότερο αρπακτικό , που έχει ποτέ εμφανιστεί σε αυτόν, τον homo sapiens.Τον άνθρωπο, δυστυχώς,...

3 comments:

fotis said...

Κωστα καλησπερα , πολυ διεισδυτικο και διδακτικο κειμενο,ενημερωσε μας λιγο παραπανω για την επιλογη μου στις τελευταιες εκλογες Πρασινους/Χρυσογελο.
Μετα απο αυτα τι να ευχηθω....Χρονια Πολλα και αντε και καλη ανασταση

Polykarpos said...

ΑΝΑΠΛΑΘΟΝΤΑΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..... πάντα δε
ταύτα
“ΑΝΑΛΩΜΑΣΙ της ΒΛΑΣΤΗΣΕΩΣ”.

Πώς υπολογίσθηκαν τα 60 στρέμματα δηλαδή το ¼ της συρρικνούμενης δασικής εκτασης των 235 Στρεμ.; Από πραγματογνώμονα αρχιτέκτονα που δούλεψε επί πολλούς μήνες με τα τοπογραφικά σχέδια, και κυρίως με μακροχρόνια γνώση του αντικειμένου. Σε τέτοιας μορφής «Δημόσια εργα» χρειάζεται ειδικευμένους ανθρώπους η αντιπαράθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμών, την οποία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, που μελέτησε τις ενστάσεις μας ενεργοποιήθηκε περί των Αυθαιρέτων.
Πολλοί εξέχοντες πολίτες και 25 Αθηναίοι δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων με πρώτο τον καθηγητή και πρώην υπουργό και δικηγόρο Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη, έχουν υπογράψει εδω και μήνες κείμενο διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.......
Προς το παρόν ασχολούμαστε με μετρήσεις και επιμετρήσεις για να αποδείξουμε το εύρος της περιβαλλοντικά εγκληματικής «Σφράγισης – συμπίεσης γης & εδάφους» και ενταφιασμού Δομικών υλικών και κατασκευών ΜΠΕΤΟΝ 5-6,000 κυβ.μέτρων στην αιωνόβια αναγνωρισμένη κεντρική δασική έκταση του Μνημειακού - Ιστορικού Πεδίου του Άρεως της πρωτεύουσας.

http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://expaganus.wordpress.com/2009/06/11/pedio-arews
www.asda.gr/elxoroi Νομοθεσία Πεδίου του Αρεως

"Καί τούς πονηρούς μή ποτ' αύξαν' εν πόλει κακοί γάρ εμπλησθέντες ή νομίσματος, ή πόλεος εμπεσόντες είς αρχήν τινά, σκιρτώσιν αδόκητ' ευτυχησάντων δόμων - “Ευριπίδου Ερεχθεί"

Polykarpos said...

Τελειο αρκετά ενημερωτικό το άρθρο για το ρόλο των οικολογικών οργανώσεων στην Παγκοσμιοποίηση, όπως εξ άλλου διασταυρώνεται και με τα στοιχεία απο το διαδίκτυο στο.....Pillgrims Society.

Στίς 5 Μαρτίου του 2008 σε δισέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" με τις φωτογραφίες των κ.Γεννηματά και Μπέη διαφημιζόταν το Πεδίον του Αρεως ως "Παράδεισος στις μακέτες" και δηλωνόντουσαν, βαρύγδουπα, οι 94.000 φυτεύσεις!!

Σήμερα εν έτη 2010-11, με ένα απλό μαθηματικό υπολογισμό αφαιρετικής και δεδομένου ότι "ιδίοις όμμασι" πραγματοποιήθηκαν, αποκλειστικά χωματουργικές-οικοδομικές εργασίες, εν "κρυπτώ & παραβύστω" εδώ και 3 έτη Σφράγιση γής - ενταφιασμός δομικών υλικών, μαρμαροκυβολιθοστρώσεων, στά τουλάχιστον 60 δασικά στρέμματα, παρέα με τά 6.000 κυβικά μέτρα Beton-arme, ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να αφαιρέσουμε από τα 230 στρέμμ.(συνολικής έκτασης του Π.Α) δήλαδή τά 230-60=170 στρέμμ.....και γρήγορα να τρέξουμε και να αναζητήσουμε που τοποθετήθηκαν, πάλι ΛΟΓΙΚΑ, οι 94.000φυτ./170στρεμ. = 553 φυτεύσεις ανά στρέμμα, που επικαλούνται!!!!!

Και πάλι ΛΟΓΙΚΑ 1 στρέμμα = με 1000 τετρ.μέτρα.
Τουτέστιν ομιλούμε γιά περίπου, χονδρικά 2 φυτεύσεις που να εμπεριέχουν και φύτευση δένδρου σέ κάθε..................................τετραγωνικό μέτρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ


ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ περαιτέρω.