Wednesday, October 13, 2010

13-10-2010: καλό ταξείδι ΦΟΡΗ ΠΟΑΛΑ,...




Έφυγε σήμερα απο την ζωή, ένας σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής, έντιμος πολίτης, έλληνας, συνιδρυτής του ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΙΣΤΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ,πρωτοπόρος στις βιολογικές καλλιέργειες, αντικοφορμιστής, και επαναστάτης, πρωτοπόρος σε όλο το ΖΑΓΌΡΙ, ο φίλος μου ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ( ΦΟΡΗΣ) ΠΟΑΛΑΣ, σε ηλικία μόλις 50 χρονών, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο, και καθιστώντας ορφανή την προσπάθεια οι πολίτες του ΖΑΓΟΡΊΟΥ να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, μακριά απο τους κομματάνθρωπους των μηχανισμών του κράτους , και τους αισχρούς μαζανθρώπους που καταστρέφουν την φύση και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Θεωρούσε τους κυνηγούς παλιανθρώπους και την θρησκεία βασικό συντελεστή της ηθικής υποβάθμισης του ανθρώπου, για αυτό, και αφιερώνω στην μνήμη του, τα εξής λόγια του Επίκουρου:
<< ο θάνατος δεν μας αφορά, γιατί , όσο εμείς ζούμε, αυτός δεν υπάρχει, και όταν αυτός έρθει, τότε εμείς δεν θα υπάρχουμε>>
Αιωνία σου η μνήμη φίλε και συναγωνιστή Φόρη Ποάλα,...

7 comments:

Ι.Μανάφης said...

Οτι και να πούμε είναι λίγο.
Οι προσπάθειες και ο αγώνας του για το Ζαγόρι να συνεχιστούν.
Λάϊστα και Φόρης είναι ταυτόσημες λέξεις.
Θα τον θυμόμαστε πάντα!

Τ. Λιάλιος said...

Η ταύτιση του αγαπητού σε όλους Φορη με την Λάιστα , είναιενα κομματι από την ιστορία της. Πολιτική, Κοινωνική, Λαογραφική, Πολιτιστική η μεγάλη του προσφορά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε .
Προτείνω να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο Πολιτιστικό και Λαογραφικό με το όνομα του.

Unknown said...

Είναι τραγικά ανεξήγητο πως οι περισσότεροι σπουδαίοι άνθρωποι φεύγουν τόσο νωρίς. Σαν κάποια σκοτεινή δύναμη να μην επιθυμεί την ανάδυση του είδους μας. Αυτή ήταν η μοίρα και του Τσε και του Λένιν και του Κάφκα και του Καποδίστρια και του Καμύ και του Μπελογιάννη και του Λαμπράκη και της Ρόζας και των Νικόλα και Μπαρτ και τόσων και τόσων που αν ζούσαν φυσιολογικά αλλοιώς θα γραφόταν η ιστορία. Δεν τον είχα γνωρίσει από κοντά και δεν πρόλαβα να το κάνω , μόνο άκουγα για κείνον..
Ενα μήνυμα στη θύμησή του μόνο : Αν και οι ελπίδες να κερδίσουμε είναι ολοφάνερα λιγοστές , εμείς οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να βγούμε από το παιχνίδι...
Γ.Σκληνος

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Σε εμας που τον γνωρίσαμε και που μας τιμησε με τη φιλια του, θα μας μεινει αξεχαστη η δυναμη της ψυχης του. Αναντικαταστατος.....

Io Tsili said...

Δεν ξέρω τι να πω άλλο εκτός από το γεγονός ότι θα τον θυμάμαι πάντα. Η Λάιστα δεν θα είναι ποτέ η ίδια χωρίς εσένα.

Επικούρειος said...

Έστω και καθυστερημένα (Σήμερα διάβασα στα Λαϊστινά Νέα το κακό μαντάτο) θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για την απώλεια ενός ευγενικού , Δωρικού Ηπειρώτη που σε κέρδιζε με το πρώτο χαμόγελο , με την πρώτη ματιά.Λυπάμαι πολύ που ο χρόνος δεν μου επέτρεψε να συνοδοιπορήσουμε στα μονοπάτια των βουνών της Λάιστας και στα ολόφωτα λιβάδια της λεβέντικης Ελληνικής Ψυχής του! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΟΡΗ .