Sunday, March 22, 2009

ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΓΕΙΤΕ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΓΕΙΤΕ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.
Μην υπακούσετε σαν "πρόβατα" στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.
Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.
Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.
Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.

ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους.
Δε μας έχουν αφήσει καμιά επιλογή από το να χρησιμοποιούμε την ρυπογόνα τεχνολογία τους κι έτσι αθελά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι αυτής της οικολογικής καταστροφής.
Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας. Μας έχουν κάνει χωρίς την θέλησή μας συνένοχους σε ένα οικολογικό έγκλημα.
Και τώρα με αυτήν την άσκηση επιβολής πειθαρχίας προσπαθούν να μας αποσπάσουν και την ομολογία ότι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή. Μας λένε ότι από εμάς εξαρτάται η σωτηρία του περιβάλλοντος όταν εμείς δεν έχουμε καμμία συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Μας λένε να πλένουμε με κρύο νερό για να κάνουμε οικονομία στην Ενέργεια. Μα αν η ενέργεια παραγόταν από τον ήλιο και τον άνεμο τότε η παραγωγή της δε θα επιβάρυνε το περιβάλλον.
Το θέμα δεν είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε αλλά πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας κι αυτό δεν το καθορίζουμε εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αλλά οι ασυνείδητοι, προδότες και μισάνθρωποι που πέρνουν τις αποφάσεις. Η Δ.Ε.Η. (ο ανηλεής αυτός δολοφόνος που το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει και να αυξάνει συνεχώς το κόστος της ενέργεια) ετοιμάζεται να κάνει κι άλλο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα.
Και τώρα μας ζητούν να κλείσουμε όλοι τα φώτα το Σάββατο από 8.30 έως και 9.30. Το ονομάζουν ώρα της Γης αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας και μια Δήλωση υπαιτιότητας και ενοχής για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτοί θέλουν για μια ώρα να είμαστε στο σκοτάδι.
Εμείς απαντάμε με μια ώρα μέσα στο φως.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ... ΑΝΑΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ....

- ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ.
- ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.
- ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.
- Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
- ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
- ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ. ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.

- ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ, ΜΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ.
- ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΣ.....
ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ. ΑΣ ΛΑΜΨΕΙ Η ΝΥΧΤΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΛΟΥΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!!

5 comments:

η Τοξότισσα said...

Με συγχωρείς, αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: πρόσεξα μια παλαιότερη ανάρτηση σου όπου οργισμένος με την Αλίκη Στεφάνου, ονόμαζες ηλίθιους και ημιμαθείς- επικινδύνους, όσους δεν έχουν πειστεί από την κλιματική αλλαγή και την ανιδιοτέλεια του Αλ Γκορ. Σήμερα αναρτάς -και μπράβο- την επιστολή του Ονάσανδρου...
που ακριβώς αυτό το νόημα έχει: Δεν έχουμε πειστεί για την κλιματική αλλαγή και δεν φορτωνόμαστε την ευθύνη.

Τι σε έκανε να αλλάξεις γνώμη? ή δεν άλλαξες?...

Να συμπληρώσω δε,πως το να μη συμφωνούμε με τις προωθούμενες καμπάνιες δεν σημαίνει πως αποποιούμαστε την όποια συμμετοχή μας στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Απλά αυτό είναι άλλο ζήτημα...

Να' σαι καλά

tsipiraskostas said...

ΑΛΛΟ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΚΤΟ,ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΒΛΑΚΕΙΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΜΟ .
Η ΑΠΟΔΟΧΗ ,ΟΜΩΣ,ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΑΞΗ,ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ.

η Τοξότισσα said...

Η κλιματική αλλαγή είναι πράγματι ένα φαινόμενο υπαρκτό, καθώς αποτελεί φυσικό μηχανισμό του πλανήτη και πάντα διέπεται από αλλαγές. Συμφωνούμε ως προς αυτό το σκέλος. Το ποιά κατεύθυνση παίρνει όμως δεν έχει καμία σχέση με όσα τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί -καπηλευόμενοι πληρωμένους ή ασυνείδητους επιστήμονες- διακηρύσσουν... (και εδώ ειλικρινά δεν κατανοώ γιατί εμπλέκεις τον αντι-σημιτισμό...)

Το "ανθρωπογενές" στην όλη ιστορία είναι η μόλυνση και κανένας επίσημος φορέας δυστυχώς δεν δείνει διάθεση να κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, μολονότι ήδη πληρώνουμε με την υγεία μας το κόστος...

Εκεί θαρρώ πως θα έπρεπε να επικεντρωνόμαστε όλοι οι απλοί πολίτες και να πιέζουμε τους υπεύθυνους από κοινού.

Το να διαχωριζόμαστε σε... "αντίπαλα στρατόπεδα" μάλλον εναντίον μας είναι και υπέρ αυτών που αποφασίζουν για μας ... χωρίς εμάς. (Είτε γιατί τους βολεύει, είτε γιατί αδιαφορούμε)

ευχαριστώ
καλή συνέχεια

Eleni said...

Είναι σαν το ανέκδοτο: "Χτες ήταν η μέρα της γυναίκας και γι αυτό ο μπαμπάς μου δεν έδειρε τη μαμά μου"! Έτσι κι εμείς, μια μέρα το χρόνο, σβήνουμε για μια ώρα το φως και αισθανόμαστε σούπερ οικολόγοι και ακτιβιστές μάλιστα!
Καλό κουράγιο...:)

evpap said...

εγώ δεν τα άναψα και όλα...αλλά δεν τα έσβησα κιόλας...