Friday, June 20, 2008

23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Στις 23-6-2008 συνεδριάζει στην Γενεύη το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ,και αναμένεται έπειτα απο ακροαματική διαδικασία στην οποία θα παρευρεθούν εκατοντάδες πολίτες,οργανώσεις και ειδικοί ,απο όλον τον κόσμο,να καταδικάσει την Ισπανία,για το συνεχιζόμενο αίσχος των ταυρομαχιών,μια πραγματική ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Δυστυχώς στην Ελλάδα κανείς δεν ασχολείται με το θέμα,και πέρα απο τις γελοίες ψευτο-φιλοζωικές οργανώσεις,κάποιες απο τις οποίες ασχολούνται αποκλειστικά με το να συλλέγουν χρήματα,να συλλαμβάνουν αδέσποτα και να τα θανατώνουν,και τις υποτιθέμενες οικολογικές οργανώσεις,οι περισσότερες απο τις οποίες είναι παραρτήματα κομμάτων,η, υπάρχουν για να απομυζούν τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα για το περιβάλλον ,χιλιάδες συνέλληνες όταν ταξιδεύουν στην χώρα της Ιβηρικής,βάζουν στο πρόγραμμα τους,και μια επίσκεψη σε μία αρένα ταυρομαχιών,αδιαφορώντας για τον πόνο που προκαλείται σε άλλες μορφές ζωής,και απο τα δικά τους χρήματα.
Μέλος της σύνθεσης του Δικαστηρίου,που ΄εχει διεθνές κύρος και αναγνώριση ,είναι ο Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ,ο οποίος θα παρευρεθεί για 10η φορά τα τελευταία 20 χρόνια,συμμετέχοντας σε έναν θεσμό,όχι για να πολιτευθεί,ούτε για να βγάλει χρήματα,ούτε για να γίνει γνωστός,αλλά απλά στα πλαίσια του αγώνα για την αναγνώριση δικαιωμάτων στα ζώα,...

1 comment:

lefkadian said...

Όσον αφορά τα θέμα των ταυρομαχιών ελπίζω ότι δεν υπάρχει πολιτισμένος άνθρωπος που να μην καταδικάζει αυτό βάρβαρο "θέαμα". Ο περαιτέρω σχολιασμός περιττεύει.
Όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι η ισοπέδωση συλλήβδην όλων των φιλοζωϊκών οργανώσεων και επικίνδυνη είναι και ανόητη. Υπάρχουν καλές και όχι τόσο καλές ή ακόμη και κακές οργανώσεις σε κάθε χώρο. Έχω την τιμή να είμαι ενεργό μέλος φιλοζωϊκής οργάνωσης που δεν μαζεύει αδέσποτα για να τα θανατώσει και ούτε κυνηγά τις επιχορηγήσεις της πολιτείας, αν υπάρχει κάτι τέτοιο.