Tuesday, May 5, 2009

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!






ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΖΩΗΣ

Η διαθήκη ενός συνηθισμένου ανθρώπου



Πάνος Τσεπενέκας



Μικρός Οδηγός Ζωής!

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ένα «εργαλείο» για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας.
Μικρές και μεγάλες αλήθειες για τη ζωή, την ύπαρξη, τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τον Θεό , τον έρωτα και όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα που μας περιστοιχίζουν και μας κάνουν αυτό που είμαστε. Όλα εκείνα που ξεχνάμε να «ακούσουμε» και να «δούμε» για να μπορέσουμε τελικά να καταλάβουμε αυτό που πραγματικά «είμαστε» και «θέλουμε».
Ο συγγραφέας καταγράφει τη διαδρομή του προς την αναζήτηση του Αληθινού και μοιράζεται το απόσταγμα της εμπειρίας του με τον αναγνώστη. Αφιερώνει το βιβλίο του «σ’ αυτούς που αγρυπνούν», που πιστεύουν στις αξίες της Ζωής, που οδοιπορούν με προορισμό το Νόημά της.


Πάνος Τσεπενέκας
Γεννήθηκε στη Λιναριά Αρχαίας Ολυμπίας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο στο χωριό του και στα 16 του έφυγε για την Αθήνα όπου φοίτησε στο Α Λύκειο Πλάκας. Το 1985 αποφοίτησε από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Εργάστηκε για 11 χρόνια σε εταιρία παραγωγής λογισμικού για μηχανικούς και για δύο χρόνια ως Διευθυντής πωλήσεων εταιρίας που ειδικευόταν σε αντισεισμικές τεχνολογίες. Από την εταιρία αυτή παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2001 και από τότε διδάσκει σε νυχτερινό τεχνικό λύκειο της Δυτικής Αθήνας και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εκδόσεις Αρμός
Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα, 106 78
τηλ. 210 3830604 fax. 2103819439
e-mail: harmos@ath.forthnet.gr


Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Πάνος Τσεπενέκας, καταγράφει τη διαδρομή του προς την αναζήτηση του Αληθινού, κουβαλώντας στην πλάτη τα προαιώνια ερωτήματα: Υπάρχει η αλήθεια; Είμαστε κάτι; Τι νόημα έχει η ζωή;
Λόγος απλός, βιωματικός και γι’ αυτό αυθεντικός. Παράλληλα, τεκμηριωμένος και ουσιαστικός, καθώς διυλίζεται μέσα από επιστημονικά δεδομένα και ζωογονείται από τη σκέψη καταξιωμένων στοχαστών.
Αξιοσημείωτη η ήρεμη αισιοδοξία που διατρέχει το κείμενο. Σε καιρούς σύγχυσης, άγχους και έντασης, το ελπιδοφόρο μήνυμα του συγγραφέα είναι πως δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε μέσα μας και γύρω μας νηφάλια και προσεκτικά για να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις.
Μια αυθεντική διαδρομή αυτογνωσίας και μια καθαρή ματιά στην άβυσσο της ανθρώπινης ύπαρξης

No comments: